Anno 1975

Red de terrasboot, teken de petitie !

De terrasboot die voor café P96 ligt, kent een lange geschiedenis. Het café opende in 1975 haar deuren en in 1983 kochten mijn ouders de terrasboot. Zij maakten van de boot een fijne plek waar iedereen welkom is.

Sindsdien wordt de terrasboot door vele buurtbewoners ook gebruikt als buitenruimte, omdat de meeste mensen in de Jordaan nu eenmaal niet beschikken over een eigen tuin. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van de sociale en recreatieve mogelijkheden die de terrasboot biedt. Er wordt samen gegeten, geschilderd, geborreld en geschaakt. Ook worden er verjaardagen gevierd en huwelijksrecepties georganiseerd.

Het terras op de boot is door de gemeente Amsterdam altijd gedoogd. Nu heeft de gemeente aangegeven het voornemen te hebben om de aangevraagde terrasvergunning, na 37 jaar gedogen, niet te willen verlenen.

Wij vinden dat deze unieke plek na bijna 40 jaar niet verloren mag gaan.

In deze tijden kan ons café vanwege Covid-19 maar net haar hoofd boven water houden. Terwijl veel terrassen worden verruimd en een groot aantal aanvullende terrassen op de grachten zijn geoorloofd, mag onze terrasboot van de gemeente mogelijk niet blijven bestaan.

Wij hebben jullie steun hard nodig, want zonder terrasboot kan café P96 niet overleven en is de Jordaan een buitenruimte armer.

Dus: teken de petitie

Alvast veel dank,
Edmée, Raymond en Els